Att tänka på när man köper Eventtält

Tält är inte som de flesta displayprodukterna då de förutom att exponera Ert varumärke och Ert budskap även fungerar som skydd mot väder och vind. Därför finns det lite mer att tänka på vid köp av tält än om du köper till exempel flaggor eller rollups.

För att göra det enklare har vi satt ihop några punkter som är bra att tänka på för att få ett tält av rätt kvalitet och med rätt tryck på.

 • Vikt – Tältets vikt säger väldigt mycket om kvaliteten då det speglar hur mycket gods som används i ställningen. Generellt gäller att ju tyngre tältställning desto robustare konstruktion. Vi anger på alla våra tält vikten på en ställning till ett 3x3m-tält så att ni enkelt skall kunna jämföra.
 • Tjocklek på godset – Istället för att titta på ramens mått anser vi det viktigare att titta på tjockleken på godset i ställningen. Våra ställningar har en godstjocklek på mellan 1.5 och 2.4 mm men det finns konkurrerande ställningar som har så tunt gods som 0.7 mm, då är det inte konstigt att ett ben bryts av.
 • Detaljer i plast eller aluminium – gör självklart skillnad, på våra dyrare tält är hela ställningen i aluminium.
 • Tältduk – Finns några olika material ute på marknaden – PVC, Polyestervävar och PU-Coated Oxford-väv. Var noggrann om tältet har en polyesterväv om den är vattentålig! Vi levererar enbart Oxford-väv (420D eller 600D) med en baksida som är impregnerad. Samtliga våra sömmar är förstärkta och tätade för att inget vatten skall slinka in. Våra Expo-tält har dessutom förstärkta ytor mot tältställningen för att förlänga hållbarheten på tältet.
 • Tillbehör – Till våra tält ingår alltid bärväska, tältspikar och stormlinor. Tältspikar och stormlinor är extra viktigt då tältet måste kunna stå stadigt för att klara vinden!
 • Vikter – Skall tältet stå på asfalt så att stormlinor och tältspikar ej kan användas rekommenderar vi starkt att ni använder någon slags tyngd. Två eller fyra tältvikter per tält klarar mycket vind.
 • Reservdelar – Använder ni Ert tält kontinuerligt och hårt kommer reservdelar kunna spara mycket pengar åt Er då ni slipper köpa en ny ställning när någon del gått sönder. Våra Expo-tält har komplett utbud av reservdelar, dessa modeller rekommenderar vi till Er professionella användare.
 • Tryck – För tält finns tre tryckmetoder – Transfer, Screen och Allover-tryck. Transfer lämpar sig för snabba leveranser och mindre tryck, fyrfärgstryck och toningar fungerar. Screentryck blir ekonomiskt vid stora serier av tryck i hela färger, toningar fungerar ej. Allover-tryck är de mest avancerade trycken och klarar utfallande fyrfärgstryck över hela tältduken, blir prisvärt vid stora tryck.
  Vi använder oss främst av transfertryck och allover-tryck då serierna oftast är små, vid större serier lämnar vi gärna offert på screentryck.
 • Extrakostnader – Vi tillämpar inga extra kostnader för varesig startkostnader, originalhantering, korrektur eller något annat, det som tillkommer på vara priser är en frakt samt moms.
 • Fraktkostnad – Kan lätt springa iväg då tälten är tunga och skrymmande. Vi har räknat in alla utrikes frakter i våra priser och du betalar enbart en frakt inom Sverige. För 1 st 3×3 m tält är denna 390 kr och för 1 st 3×6 m tält är denna 790 kr (pall), fraktkostnaden vid köp av flera tält sjunker naturligtvis förutsatt att de skall till samma adress.

Comments are closed.

     

Referenser